Товариство "Милосердя"

У скрутний економічний час в Україні багато людей приходить до церкви, як до останньої надії отримати допомогу.
Багато людей приходить до церкви навіть просто за порадою чи підтримкою добрим словом.

Листопад, 1995 рік Божий, з ініціативи отця Ореста Фредини на парохії храму Різдва Пресвятої Богородиці утворилося товариство "Милосердя"

Місія товариства - вислухати наболіле питання потребуючого, дати пораду чи підтримати матеріально.

Але основне - дати зрозуміти людям, що милосердя даємо не ми, а Господь Бог, а ми є лише знаряддям рук Його.

Деколи людина перебуває у страшнім розпачі після втрати дорогої людини. Не завжди вона потребує матеріальної допомоги, а більше підтримки моральної, коли потрібно допомогти їй у важку хвилину, дати мудру пораду як далі жити, що робити... А вихід один – звертатися частіше до Бога, дослухатись до Його голосу, до Його порад у тиші свого серця.

Місія товариства – допомогти бідним, калікам, немічним і придбати для них продукти, ліки та, відвідавши, принести їм додому.

Бували випадки, що діти залишались самі, після смерті батьків, тоді є потреба і приготувати їжу для тих дітей, і приглянути за ними, доки не вирішиться подальша їхня доля.

Відверто кажучи, роботи дуже багато у найбільш чисельні парохії та найбільш чисельному районі Львова, і навіть часу інколи не вистачає, але Господь допомагає і додає сили та наснаги.

Коли зробиш якусь добру справу, чи даси мудру пораду, то легше стає на душі і хочеться більше робити добрих справ, бо люди цього потребують і чекають.

Уся робота проводиться на славу Божу, з любові до Господа, а разом з тим і до ближнього!